Tartalom átugrása

Hasznos cikkek

Hogyan spóroljunk a vízzel? Adunk 5+1 hasznos tippet!

21 Mar 2024

A vízhasználatunk csökkentése nem csak környezetünket védi, hanem pénztárcánk is örülni fog neki. Manapság már sok eszköz áll rendelkezésünkre, ha kevesebb vizet szeretnénk használni, mint például: víztakarékos zuhanyfejek vagy csaptelepek.

Emellett egyszerű házi praktikákat is bevethetünk. Most 5+1 tippet szedtünk össze:

  1. Evidensnek tűnhet, mégis sokan nem figyelnek erre: fogmosás, borotválkozás közben zárd el a csapot. A víz felesleges folyatása sajnos könnyen berögzülő szokás, de szerencsére ugyanannyira könnyű elhagyni is.
  2. Próbálj meg rövidebb ideig zuhanyozni. Egy hosszú nap után igazán jól esik egy hosszú zuhanyzás, de vízhasználat szempontjából kifejezetten pazarló.
  3. Próbálj meg rövidebb ideig zuhanyozni. Egy hosszú nap után igazán jól esik egy hosszú zuhanyzás, de vízhasználat szempontjából kifejezetten pazarló.
  4. Kézmosás közben sem kell folyamatosan folynia a víznek. Nedvesítsd be a kezed zárd el a csapot, szappanozd be majd csak a végén nyisd meg újra a csapot. Alapos kézmosásnál ez akár 1-1,5 liter elpazarolt vizet is jelenthet.
  5. Ruházz be egy mosogatógépbe. Egyszeri nagyobb kiadás egy mosogatógép, de jóval kevesebb vizet használ, mintha kézzel mosogatnál.

5+1: Vásárolj vízszűrőt, amit a csapra szerelhetsz, így elbúcsúzhatsz a palackozott víztől. Így duplán spórolsz.

Előző
Következő

Sikeresen feliratkoztál a hírlevelünkre!

Az e-mail cím már foglalt!

Csomagajánlat

Termékváltozat választása

Módosítás
Összehasonlítás
Általános Szerződési Feltételek
és az
this is just a warning
Bejelentkezés